"Vitesse, Ajax en Feyenoord smaakmakers, PSV is de dissonant"

Andre Ramalho in de regen
Andre Ramalho in de regen Foto: © Orange Pictures

Vitesse, Ajax en Feyenoord hebben de eerste seizoenshelft indruk gemaakt in Europa, zo oordeelt Maarten Wijffels. PSV heeft volgens de journalist een mindere prestatie neergezet de afgelopen maanden.

"Vitesse, Ajax en Feyenoord zijn de smaakmakers van dit Europese half jaar. PSV is de dissonant", vertelt Wijffels in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Vitesse heeft alleen de kans gemist om dat arrogante Spurs op voorhand al kansloos te maken op Europese overwintering. Al is de vraag wanneer Tottenham die wedstrijd gaat inhalen."

Wijffels is dus kritisch op PSV. "De manier waarop PSV speelde… Ik vind het onvoorstelbaar hoe je dat aanpakt met elkaar. Sociedad moet winnen en die trekken zich terug op eigen helft. Ze willen PSV pakken op de counter. Maar waarom speelt PSV dan niet 378 keer de bal naar elkaar toe rond de middellijn. Je hoeft niet. Dat was zo naïef van PSV."

,,Als het erop aankomt, staat PSV er niet. Dat blijkt uit de Europese wedstrijden en in de eredivisie. Je hebt ook niet het idee dat het na de winterstop anders zal gaan met PSV in Europa", aldus Wijffels.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand