Vink ziet PSV-middenvelder ontbreken bij Jong Oranje: "Heel gek"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © BSR Agency

Michael Reiziger heeft vrijdag zijn selectie voor Jong Oranje bekendgemaakt. Isaac Babadi is niet van de partij en dat vindt Marciano Vink vreemd.

Volgens de analist hoort de 18-jarige middenvelder van PSV thuis in Jong Oranje. Vink kijkt uit naar de komende duels van het beloftenelftal van Nederland. "Er zitten een aantal jongens bij die al bij Oranje hebben gezeten. Hato is daar al bij geweest natuurlijk, net als Kenneth Taylor en eerder Devyne Rensch. Het is gewoon een heel leuk elftal", zegt hij bij Voetbalpraat van ESPN.

Kees Kwakman ziet dat Reiziger niet veel middenvelders heeft geselecteerd. Vink ziet vooral een gebrek aan aanvallende middenvelders. "Ik zie geen typische nummer ‘10’. Babadi is nu geselecteerd voor Nederland Onder 19 en dat vind ik heel gek", zegt Vink. "In het begin van de cyclus voor de EK-kwalificatie heeft hij er gewoon bij gezeten", weet hij.

"Toen speelde hij ook echt heel goed, tegen Jong Moldavië thuis scoorde hij nog. Daarna is hij geblesseerd geraakt en heeft hij contractperikelen gehad, maar hij is nooit meer opgeroepen", aldus Vink, die anders had besloten dan Reiziger. "Nu alles achter de rug is en hij ook tegen FC Volendam heeft laten zien hoe goed hij is, had ik hem zeker meegenomen. Hij liet echt weer wat dingetjes zien dat ik dacht: hij hoort wel in Jong Oranje te spelen."

Lees meer:
0 reacties