Vink prijst PSV-duo de hemel in: "Die is gewoon heel compleet"

Luuk de Jong en Joey Veerman
Luuk de Jong en Joey Veerman Foto: © Pro Shots

Marciano Vink benoemt Joey Veerman tot de beste speler van het seizoen. Volgens de analist van ESPN heeft Veerman dit seizoen uitgeblonken als de beste speler bij PSV en in de hele competitie, hoewel zijn teamgenoot Luuk de Jong ook een eervolle vermelding verdient.

Na de wedstrijd prijst Vink de 25-jarige spelmaker, die in Friesland een doelpunt en een assist op zijn naam zette. "Voor mij is hij, denk ik, de beste speler van het seizoen bij PSV. En dus ook van de competitie", begint de analist bij ESPN. "De enige twijfel die ik heb, is Luuk de Jong. Die is met zijn goals, assists en als combinatiespeler gewoon heel compleet. Dit is hoe je als spits graag wil voetballen."

De klasse straalde er vanaf en dat viel Vink ook op. "De intensiteit waarmee dit elftal voetbalt van de eerste tot de laatste minuut, in zo'n goed als 99 procent van de wedstrijden. Er zijn momenten geweest dat het tactisch niet helemaal goed stond – de eerste helften van Dortmund-uit en Ajax-thuis – maar verder zijn er weinig echte fouten gemaakt. De jongens hebben alles gegeven en zich voetballend ontwikkeld. Ook Jordan Teze heeft bijvoorbeeld een heel goed seizoen."

Lees meer:
0 reacties