Bosz krijgt compliment: "Toen stapte hij meteen uit zijn dug-out"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © BSR Agency

Marciano Vink erkent dat de uitslagen die PSV dit seizoen heeft neergezet niet vanzelfsprekend zijn. De analist van ESPN ziet hoe bijzonder het team van de Eindhovenaren is,ook meent hij te begrijpen waarom Peter Bosz erin slaagt om bij PSV wel trofeeën binnen te halen.

"Als je naar dit team kijkt, zie je het plezier dat deze jongens hebben én dat ze elkaar naar een hoger niveau willen tillen", begint Vink zijn complimenten-regen bij ESPN. Bosz zijn ploeg is door de overwinning nu officieus kampioen. "Foutjes worden niet geaccepteerd. Die vijf tot tien minuten waarin ze achterin slordig waren: toen stapte Bosz meteen uit zijn dug-out en wezen spelers elkaar aan. Ik denk dat deze jongens meer dan terecht en dik verdiend officieus kampioen zijn."

Vervolgens deelt Vink zijn mening over de hoofdtrainer van de Eindhovenaren. "Bij Ajax heeft hij het fantastisch gedaan, met die Europa League-finale. Vervolgens is hij Europa in gegaan en daar had hij wisselend succes. Sommige seizoenen liet zijn ploeg heel mooi voetbal zien, maar dan leverde dat geen prijs op. Dat kleeft een beetje aan hem. Soms zag je ook een beetje vertwijfeling bij spelers die iets uit moesten voeren wat Bosz in zijn hoofd had. Maar deze jongens zijn voetballend zo ver, dat ze met gemak uitslagen van 8-0, 6-0 en 7-1 neer kunnen zetten. Welke ploegen in de Nederlandse competitie doen dat nou, met twee vingers in de neus?"

Lees meer:
0 reacties