VIDEO | Vandaag in 2016: Bryan Smeets schiet PSV naar landstitel

PSV kroonde zich afgelopen zondag voor de 25ste keer tot landskampioen van Nederland. De Eindhovenaren werden precies acht jaar geleden ook kampioen, al was deze titel een stuk onverwachtser dan die van 2024.

Op de slotdag van de competitie had PSV een monsterscore nodig op bezoek bij PEC, of Ajax moest punten laten liggen om een landstitel voor de Eindhovenaren mogelijk te maken. PSV kwam in Zwolle op een 0-2 voorsprong, door doelpunten van Jürgen Locadia en Luuk de Jong, maar in Doetinchem stond Ajax ook voor met 0-1 bij De Graafschap.

In de 55ste minuut steeg er echter een luid gejuich op vanuit het uitvak met de PSV-supporters. Bryan Smeets had De Graafschap op gelijke hoogte gezet tegen Ajax, waardoor de Eindhovenaren op dat moment virtueel kampioen waren. PEC Zwolle scoorde vrij verrassend de 1-2, maar Luuk de Jong gooide de wedstrijd in Zwolle in het slot door zijn tweede treffer van de dag te maken.

PSV won met 1-3 van PEC, waarna het grote wachten kon beginnen. De ploeg van Phillip Cocu was namelijk een paar minuten eerder klaar met hun wedstrijd dan Ajax en de spelers verzamelden zich om de wedstrijd te volgen op de mobiele telefoons. Gescoord wordt er op De Vijverberg echter niet meer. Bjorn Kuipers fluit af en PSV is kampioen van Nederland.

Lees meer:
0 reacties