VIDEO | Prachtig! 'Meneer Frits' viert wereldrecord van Philips en PSV

PSV en Philips zijn al 110 jaar aan elkaar verbonden. Niet meer zo dominant als vroeger, maar nog altijd is de band tussen beiden enorm sterk. PSV en Philips hebben daardoor ook een reden voor een feestje, aangezien de 110 jaar een officieel wereldrecord is.

Er is nu ook officiële erkenning voor het record. PSV en Philips staan binnenkort in het Guinness Book of World Records, waarmee de Eindhovense grootheden het huidige record verbreekt. Autobedrijf Ford Motor Company en het Australische Geelong Football Club zijn namelijk al 98 jaar aan elkaar verbonden.

Voor deze gelegenheid delen Philips en PSV een prachtige, bijzondere video. 'Meneer Frits' speelt een hoofdrol in de video. De in 2005 overleden oud-topman stapt virtueel uit zijn standbeeld om een wandelingetje te maken langs een aantal bijzondere plekken in Eindhoven. "Zo, even de benen strekken. Ik heb lang genoeg stilgestaan", zegt Philips droogjes.

Eén van de mooiste scènes in de schitterende video
Eén van de mooiste scènes in de schitterende video Foto: © Philips / PSV

Natuurlijk komt 'Meneer Frits' ook uit bij het Philips Stadion. "En nog steeds de goeie naam op de gevel", klinkt het als Philips het stadion nadert. Sinds zijn dood in 2005 is het stoeltje van Philips altijd vrijgehouden door de club. "Alleraardigst, maar dan zijn ze toch zo'n 20.000 euro misgelopen", constateert de oud-topman. De video eindigt weer op de Markt, waar Philips richting zijn standbeeld loopt.

Lees meer:
0 reacties