VIDEO | De Jong: "Er gaat veel door je hoofd als je hem ziet komen"

PSV heeft zich dinsdagavond weten te verzekeren voor de play-offs voor de groepsfase van de Champions League. Luuk de Jong kroonde zich met een rake kopbal tot matchwinner tegen de Monegasken.

"Ik denk dat we in Monaco ook wel zagen dat het een goede ploeg is", vertelt De Jong voor de camera van PSV TV. "Dat zag je vandaag weer. We hadden het moeilijk tegen ze. De goal die we maken is wel echt een goede aanval. We weten dat, als we doorkomen aan de zijkant, dat we de bezetting voor de goal wel hebben. Ik probeer eerste paal te lopen en de verdedigers mee te trekken. Guus Til liep nog tweede paal en Phillipp Mwene deed het perfect. Hij hield het overzicht en met Joey's traptechniek weet je dat het vaak wel raak is."

"Doordat zij de wedstrijd niet afmaken met de mogelijkheden die ze kregen, blijven we in de wedstrijd", gaat De Jong verder. "We bleven geloven en dan maak je die 2-2 vlak voor tijd. Dan kijk je ook nog naar de scheidsrechter of hij hem niet afkeurt voor een overtreding of voor buitenspel, maar gelukkig gebeurde dat niet."

De Jong zou uitgroeien tot matchwinner. "Johan Bakayoko kreeg de bal en hield hem goed vast. Jordan Teze sloot aan en kreeg hem goed terug. Jordan gaf de perfecte voorzet tweede paal en dan weet je dat die bal moet zitten. Je ziet die bal komen en dan gaat er veel door je hoofd heen. Goed op goal koppen, richting de grond. Dan is het heel moeilijk voor de keeper. Gelukkig viel hij binnen", aldus een blije De Jong.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand