Vertessen kon vertrekken bij PSV: "Er zaten leuke clubs tussen"

Yorbe Vertessen tegen RC Lens
Yorbe Vertessen tegen RC Lens Foto: © Orange Pictures

Yorbe Vertessen speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Union Sint-Gillis. Na zijn uitleenbeurt keerde de Belg terug bij PSV, maar ook een transfer had tot de mogelijkheden behoord.

"Klopt, er zaten een paar leuke clubs bij", doelt Vertessen in Voetbal International op de zomerse interesse. "Er zijn ook wel gesprekken geweest, maar het was net niet top. Uiteindelijk is het niet tot een overeenkomst gekomen, laten we het daarop houden. Ik wist wel dat ik door bij PSV te blijven toch een risico nam. Door de concurrentie die ging komen. Maar ik heb ook vertrouwen in mezelf en in mijn kwaliteiten."

De rappe aanvaller kan nu niet op veel speelminuten rekenen, maar ziet een nieuwe verhuur in de winterstop niet als ideale optie. "In dit systeem dat veel energie vraagt van de buitenspelers krijgt iedereen wel speeltijd", beseft hij. "Maar ik hou mijn mogelijkheden open, want je leert het meest door veel te spelen. Uiteindelijk draait het toch om speelminuten, dan ontwikkel je je het snelst en het best."

Vertessen leerde dan ook veel bij Union Sint-Gillis. "Het was goed voor me. We hebben daar goed over gesproken met elkaar en een uitleenbeurt was voor mij op dat moment het beste", vertelt de flankspeler. "Een keer ergens anders zijn, kan verfrissend werken. Het is me prettig bevallen en ik ben weer een ervaring rijker. Ik begon daar heel goed, kreeg daarna een teleurstelling te verwerken met een lichte blessure. Daarna was het lastig terug in het elftal te komen. Ik ben blijven knokken en ik ben blij met wat ik daar heb geleerd. Maar ik ben ook blij dit seizoen weer terug te zijn. PSV is toch mijn tweede thuis."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
PSV
14:30
Feyenoord
vr
8/03
Go Ahead Eagles
20:00
PSV
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
za
30/03
NEC
16:30
PSV
di
2/04
Excelsior
20:00
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand