Vertessen: "Het ging wel even los, tot in de catacomben aan toe"

Yorbe Vertessen na afloop van het duel met RC Lens
Yorbe Vertessen na afloop van het duel met RC Lens Foto: © Pro Shots

PSV speelt woensdagavond tegen Sevilla in de Champions League en kan nog overwinteren in het kampioenenbal. Yorbe Vertessen geniet van de duels op het allerhoogste niveau.

Vertessen vertelt dat spelen in de Champions League een langgekoesterde wens is van hem. "Daar droom je als jochie van", zegt de PSV'er in gesprek met Voetbal International. "Ik ben er trots op. Zelf heb ik nog niet heel veel minuten gemaakt, maar je merkt aan alles dat het niveau hoger ligt. Vooral door de intensiteit van het spel. En het komt echt aan op details, dat is een groot verschil met Eredivisie of Europa League. Een fout is vaak direct een goal tegen. Wel mooi om het zo mee te maken, zodat je weet waar je uiteindelijk naartoe moet groeien in je spel."

Tegen RC Lens liepen de gemoederen hoog op en werd er zowel op als naast het veld gevochten voor de zege. "Haha, ja, tot in de catacomben aan toe. Ik was er niet bij, maar het ging wel even los, hoor. Het hoort er misschien ook een beetje bij, de Champions League is het hoogste niveau. De belangen zijn groot. In het veld zie je dat ook. Steeds die tikjes. Er worden dan andere dingen gevraagd dan wij gewend zijn. Wij moeten ons normaal gesproken op voetbal focussen. Maar als dat een keer niet gaat, dan moet het op een andere manier. We hebben laten zien dat we dat ook kunnen."

Ondanks dat PSV er goed voorstaat in de groep, vindt de aanvaller niet dat PSV aan zijn stand verplicht is zich te plaatsen. "Het is een beetje dubbel. We zitten nu echt al een tijdje in een goede periode. Dus waarschijnlijk zullen veel fans zeggen: Nu is hét moment. Maar het blijft de Champions League, makkelijke wedstrijden zijn er niet. We staan er heel goed voor en ik denk ook dat we overwintering kunnen realiseren."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
PSV
14:30
Feyenoord
vr
8/03
Go Ahead Eagles
20:00
PSV
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
za
30/03
NEC
16:30
PSV
di
2/04
Excelsior
20:00
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand