Vertessen denkt niet aan puntenverlies: "Echt nul angst voor"

Yorbe Vertessen tegen RC Lens
Yorbe Vertessen tegen RC Lens Foto: © Orange Pictures

PSV neemt het vanmiddag om 12:15 op tegen Feyenoord in De Kuip. Velen denken dat de ongeslagen reeks van de Eindhovenaren hier eindigt, maar Yorbe Vertessen trekt zich hier niks van aan.

Na Feyenoord staat ook binnenkort AZ op het programma voor PSV. Vertessen beseft dat dit moeilijke tegenstanders zijn. Bij Voetbal International geeft hij aan: "In de Eredivisie is het belangrijk dat we uit bij Feyenoord en AZ punten gaan pakken. Ik heb er ontzettend veel zin in, iedereen bij ons. Nu gaat het gebeuren, dit zijn topwedstrijden en die wil je toch spelen."

De 22-jarige aanvaller denkt niet dat PSV punten zal verliezen. "Daar heb ik echt nul angst voor. Het zijn mooie en goede tegenstanders, maar ik denk dat wij er als team heel goed voor staan. We spelen door onze ongeslagen reeks en wat we op het veld hebben laten zien met heel veel vertrouwen."

Vertessen heeft het volste vertrouwen tegen Feyenoord. "Zondag is ontzettend belangrijk voor ons. Dat we uit spelen, is geen thema, in elk geval niet voor mij. We hebben al een paar bekers gewonnen in De Kuip en verder ben ik eigenlijk niet echt met de sfeer daar of supporters bezig. Het zijn mensen die soms fluiten en soms klappen. Ik probeer me ervoor af te sluiten en gewoon te focussen op het spel.'

Het lijkt erop dat de Belg vanaf de bank begint en dat vind hij best vervelend. "Dat is niet altijd makkelijk. Ik voel me zeker echt onderdeel van het team, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat die rol leuk is. Maar we presteren gewoon goed, dus wat ik kan zeggen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
PSV
14:30
Feyenoord
vr
8/03
Go Ahead Eagles
20:00
PSV
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
za
30/03
NEC
16:30
PSV
di
2/04
Excelsior
20:00
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand