Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: geen PSV'ers in basis

Joey Veerman bij het Nederlands elftal
Joey Veerman bij het Nederlands elftal Foto: © NESimages

Het Nederlands elftal treedt vrijdagavond aan in een vriendschappelijk duel tegen Schotland. Bondscoach Ronald Koeman lijkt in zijn basiself geen plekje over te hebben voor een speler van PSV, zo schrijft Voetbal International.

Eén speler is al zeker van zijn basisplaats: Mark Flekken zal vrijdag onder de lat staan. Dat maakte Koeman eerder deze week bekend. Daarnaast lijkt Oranje te gaan starten met een vijfmansverdediging. Hierin zullen Daley Blind en ex-PSV'er Denzel Dumfries de backposities vervullen. In het centrum zullen waarschijnlijk Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk en Nathan Ake spelen.

Op het middenveld lijkt Koeman de voorkeur te geven aan Matts Wieffer, Tijjani Reijnders en ex-PSV'er Georginio Wijnaldum die zijn terugkeer bij Oranje zal maken. In de aanval wel twee bekende gezichten. Ex-PSV'ers Cody Gakpo en Memphis Depay zullen waarschijnlijk aan de aftrap verschijnen.

Joey Veerman en Jerry Schouten zullen dus waarschijnlijk beginnen vanaf de bank. Om 20:45 zal er worden afgetrapt in de Johan Cruijff Arena.

Vermoedelijke opstelling: Flekken; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké, Blind; Wieffer, Reijnders, Wijnaldum; Memphis, Gakpo.

Lees meer:
0 reacties