Verdediger gelinkt aan Nederlandse top: "Die kwaliteit heeft hij gewoon"

Philippe Sandler in duel met Santiago Giménez
Philippe Sandler in duel met Santiago Giménez Foto: © Pro Shots

NEC-hoofdtrainer Rogier Meijer is erg tevreden met de diensten van voormalig Ajax en Feyenoord-speler Philippe Sandler. Hij gelooft dat de 27-jarige verdediger de overstap naar PSV, Feyenoord of Ajax kan maken en vindt alle lof zeker meer dan terecht.

"Ik denk niet dat we het overdrijven. Zijn voetballende kwaliteiten ziet iedereen, die zijn van een veel hoger niveau dan waar hij nu op speelt", zegt de oefenmeester bij Goedemorgen Eredivisie.

"Alleen heeft hij in zijn carrière gewoon veel blessures gehad en is hij weinig helemaal fit geweest. Als hij dat wel is, zoals nu, dan kan hij echt de top van Nederland aan. We laten momenten van balbezit zien, maar ook in het verdedigende. Ik zag hem bijvoorbeeld tegen Brian Brobbey van Ajax", gaat Meijer verder. "Op dit moment is hij topfit. In de periode dat we drie wedstrijden in een week hadden, heeft hij alles gespeeld en getraind. Hij laat ook de kwaliteit zien die hij heeft."

Marciano Vink concludeert dat Bram Nuytinck er beter uitziet door Sandler. "Hij laat met name ons als elftal beter spelen", erkent de hoofdtrainer van de Nijmegenaren, die denkt dat zijn verdediger 'moeiteloos meekan bij PSV, Ajax of Feyenoord'. "Ja, dat denk ik wel. Hij heeft al bij Feyenoord gezeten. Ik heb het er ook weleens met Arne Slot over gehad. Die kwaliteit heeft hij gewoon. Ook als je kijkt bij Ajax, dan heb je zestig, zeventig procent balbezit in de Eredivisie. En zijn grote kwaliteit ligt aan de bal. De oplossingen die hij ziet, de ballen die hij speelt. Ik denk dat hij het makkelijk kan."

Henk Timmer, nu werkzaam als zaakwaarnemer, benadrukt de kwaliteiten van Sandler en speculeert over een transfersom van vijf miljoen euro. Hiermee zou een recordtransfer voor NEC in het verschiet liggen. Trainer Meijer kan zich daarin vinden. "Vijf miljoen, plus wat extra," grapt hij. De verdediger heeft nog een contract tot medio 2025, met een optie voor een extra seizoen.

Lees meer:
0 reacties