Veerman's carrière niet in gevaar: "Zo werkt het menselijk brein"

Jerdy Schouten en Joey Veerman
Jerdy Schouten en Joey Veerman Foto: © Pro Shots

Joey Veerman van PSV en Lutsharel Geertruida van Feyenoord maakten geen goede indruk tijdens hun optredens tegen Oostenrijk waar een pijnlijke 3-2 nederlaag werd geleden. Kees Vos van het bureau SEG dat veel internationale transfers begeleidt is niet bang dat carrières sneuvelen in degelijke duels.

Vos zegt tegenover De Volkskrant hierover: "Het is niet per se doorslaggevend, maar heeft invloed. Ik heb ook weleens meegemaakt dat clubs afhaken voor een speler na een eindtoernooi. Zo’n toernooi heeft sowieso een vertragend effect op de transfermarkt, clubs willen dat toch vaak aanzien. Maar het is niet zo dat je na een ijzersterk eindtoernooi van een speler als zaakwaarnemer alleen nog maar een belletje hoeft te doen. Dat is nooit zo. Je moet altijd aan de bak. Een club heeft altijd alternatieven."

Vos ziet in dat mensen beïnvloedbaar zijn. "Maar het blote oog en meningen van anderen spelen vaak nog steeds een rol. Ook een clubdirecteur moet naar de bakker. En als jij bij die bakker van tien mensen hoort ‘die speelt slecht’, dan neem je dat toch mee. Zo werkt het menselijk brein."

Lees meer:
0 reacties