Veerman valt tegen: "Leek alsof hij niet helemaal een klik had"

Joey Veerman wist zondag niet te imponeren in de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Polen. In het ESPN-programma EK-praat zoekt Kees Kwakman naar een verklaring voor het mindere spel van zijn dorpsgenoot.

"Het waren drie, vier vrije ballen die hij eigenlijk inleverde. Bij die ene die hij over de zijlijn schoot, zag je ook dat hij zich bijna schaamde. Hoe kan ik deze bal verkeerd geven?", begint Kwakman zijn verhaal. "Hij had ook nog twee keer dat hij Memphis inspeelde, waarbij je je afvroeg of hij dat wel moest doen."

De analist vervolgt: "Ik denk dat hij voor zichzelf moet leren dat de mogelijkheden er niet lagen voor hem om belangrijk te zijn. Met zijn passing en ballen tussendoor. Het gevaar van Nederland kwam vanaf links. Eigenlijk moet Veerman dan beseffen: wat er van mij vandaag gevraagd wordt, is die bal aan Gakpo geven en ondersteunend spelen. Maar hij wil natuurlijk altijd vanuit zijn passing belangrijk zijn en dat randje en het risico opzoeken", weet Kwakman.

De voormalig voetballer denkt dat het Veerman goed zou doen als er meer spelers zijn die de diepte zoeken. "Voor zijn spel zou iemand als Malen wel prettig zijn, dat hij nog iemand heeft die diep gaat. Alleen ligt die bal er niet altijd, dan moet je een andere oplossing zoeken. Het kan weleens dat je een mindere wedstrijd hebt, al speelde hij in de tweede helft verder 'normaal'."

Kenneth Perez haakt in: "Je schrijft hem nu ook niet af, maar het leek alsof hij niet helemaal een klik had met zijn medespelers." Ook zonder een goede Veerman speelde Oranje lange tijd prima, zo is het oordeel van Vincent Schildkamp. Dat noemt hij tekenend. "Maar zo belangrijk is hij natuurlijk niet voor het Nederlands elftal", zegt Perez.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand