Veerman realistisch: "Beste speler van Nederland op mijn positie"

Joey Veerman na zijn goal tegen Duitsland
Joey Veerman na zijn goal tegen Duitsland Foto: © BSR Agency

Joey Veerman is een blij man met zijn treffer tegen Duitsland. Tevens is de middenvelder realistisch over zijn kans op een basisplaats op het EK, daar uitgerekend op zijn positie de beste speler van Nederland rondloopt.

Al na vier minuten was het raak voor Veerman. "Ik heb een tijdje geleden voor het laatst een goal gemaakt. Volgens mij uit tegen FC Twente (25 november, red.). Het was al een tijdje geleden, dus het werd wel weer eens een keer tijd", zo reageert hij bij de NOS.

De middenvelder krijgt zijn goal te zien, waarop hem direct iets opvalt. "Op dat moment zit je in een soort bubbel als je je eerste goal voor Nederland maakt. Normaal juich ik altijd heel intens als ik scoor, maar dat was volgens mij nu een beetje rustig. Ik denk dat ik gewoon heel blij van binnen was."

Veerman kreeg bij afwezigheid van Frenkie de Jong een basisplaats, maar weet tegelijkertijd ook dat het moeilijk voor hem wordt als de middenvelder weer terug is. "Gelukkig kreeg ik het vertrouwen vandaag, en van de week (tegen Schotland, red.) ook het laatste half uur. Het is aan mij om het goed in te vullen. Maar ik moet ermee dealen dat de beste speler van het Nederlands elftal op mijn positie staat."

Lees meer:
0 reacties