Veerman krijgt bijval: "Haalt zich veel te veel naar beneden"

Joey Veerman
Joey Veerman Foto: © BSR Agency

Peter Bosz vindt dat Joey Veerman veel te hard voor zichzelf is geweest na zijn slechte optreden in Oranje tegen Oostenrijk (2-3). Dat vertelde de oefenmeester bij de persconferentie van PSV.

De Volendammer speelde in de derde groepswedstrijd van Oranje een dramatische pot. Tegen de Oostenrijkers werd hij dan ook al na een half uur gewisseld. De PSV-trainer wilde hier echter niet al te veel woorden aan vuil maken. “Natuurlijk ken ik de oorzaak. Maar het is niet aan mij om dat te duiden.”

Tijdens het EK heeft Bosz een paar keer contact gehad met de middenvelder, maar juist na de wedstrijd tegen Oostenrijk deed hij dat bewust even niet. “Hij kreeg al zoveel berichten en apps. Wat we besproken hebben? Dat was allemaal niet zo spannend.”

Wel vindt hij dat de middenvelder te hard voor zichzelf is geweest na de gewonnen groepswedstrijd tegen Polen. “Joey Veerman heeft zichzelf na de eerste groepswedstrijd van Oranje te veel naar beneden gehaald. Hij was veel te kritisch op zichzelf. Zeker in de eerste helft heeft hij het niet zo slecht gedaan”, aldus de PSV-trainer.

Lees meer:
0 reacties