Veerman in bescherming genomen: "Is te danken aan al die mafketels"

Joey Veerman wordt gewisseld
Joey Veerman wordt gewisseld Foto: © BSR Agency

Willem van Hanegem vindt dat Joey Veerman teveel verheerlijkt is. De middenvelder werd vergeleken met Toni Kroos, maar dat vindt De Kromme lachwekkend.

"Al die medespelers ook die Joey Veerman even een schouderklop gingen geven na zijn wissel, waarom toch?", zo tekent hij op in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "We hebben het over een Europees kampioenschap, het is voetbal op het hoogste niveau en dan is er even geen ruimte voor medelijden. Laat hem gewoon even na zo'n vroege wissel."

"Wat Veerman liet zien in Berlijn was bedroevend, maar toch kan het een voetballer overkomen. Alleen, een topspeler beperkt zijn val op een avond dat het allemaal niet wil lukken." Van Hanegem zag Veerman strijden met zichzelf. "Bij Veerman werd het met de minuut minder. Dat zegt iets over zijn niveau, maar dit heeft ook hij te danken aan al die mafketels die hem de afgelopen maanden hebben bewierookt en hem gingen neerzetten als een soort kruising tussen Toni Kroos en Andrea Pirlo. Diezelfde aanbidders gaan hem nu afbreken tot op het bot, zo werken ze."

Lees meer:
0 reacties