Veerman gemist in Oranje-basis: "Doet het bij PSV fantastisch"

Joey Veerman
Joey Veerman Foto: © Pro Shots

Jerdy Schouten stond zaterdagavond in de basis bij het Nederlands elftal. Rafael van der Vaart snapte heel goed dat de middenvelder zich mocht laten zien, maar hij had ook graag Joey Veerman in de basis gezien.

"Ik had Veerman er graag in gezien. Als Frenkie de Jong niet kan spelen, vind ik dat je Veerman nodig hebt. Die doet het bij PSV ook fantastisch en heeft het goed gedaan tegen Frankrijk", aldus Van der Vaart bij de NOS. "Ik zou dan Blind eruit halen, omdat je met vier verdedigers zou spelen."

De analist snapt wel dat Schouten een basisplaats kreeg naast Tijjani Reijnders. “Wieffer deed het de vorige keer best aardig met Reijnders. Maar ik begrijp ook wel dat je als bondscoach op zoek bent en dat je ook Schouten in die rol wilt zien, want hij is in topvorm."

Schouten kan de ontbrekende schakel zijn bij Oranje, stelt de oud-middenvelder. "Bij Schouten heb ik het gevoel dat hij de ideale speler is waar we al heel lang naar op zoek zijn: een type De Roon, maar dan een betere voetballer. Hij combineert beide. Daarom denk ik dat hij ook goed naast Frenkie zou passen. Als je straks een middenveld hebt met Frenkie de Jong en Schouten achter Reijnders, dan ziet er goed uit."

Lees meer:
0 reacties