Veerman: "Als je daarheen gaat, is het alleen op financieel gebied"

Joey Veerman tegen FC Volendam
Joey Veerman tegen FC Volendam Foto: © BSR Agency

Nathan van Kooperen gaf afgelopen weekend aan dat Joey Veerman graag wil verlengen bij PSV, maar dat de middenvelder ook een stap wil maken.

"Allebei lijkt me een lastig verhaal, haha. Ik sta er zo in: er is al heel veel over geschreven, een paar keer is de vraag aan mij gesteld in de media. We zien het allemaal wel", is de middenvelder nuchter in een interview met Ziggo Sport. "Ik laat het allemaal open, we zien wel wat er gaat gebeuren."

Afgelopen winter kreeg PSV belletjes van twee clubs (FK Zenit Sint-Petersburg en Al-Ettifaq, red.) voor de diensten van Veerman. Of hij daar lang over na heeft moeten denken? "Nee, eigenlijk heb ik daar helemaal niet over nagedacht. We kregen gelijk het antwoord van PSV, van 'nee, gaan we niet doen'. Dus voor ik erover kon nadenken, was het alweer weg."

"Laten we heel eerlijk zijn: als je naar een van die twee clubs gaat, dan is het alleen op financieel gebied. Dan is het niet op sportief vlak. Je wil altijd meedoen in Europees voetbal, dus dan zou je dat weggooien. En de kans op het EK wordt dan, denk ik, ook kleiner", geeft Veerman aan. "Dat soort overwegingen maak je. Toen waren we er vrij snel achter dat we dat niet gingen doen."

Lees meer:
0 reacties