Vanenburg: "Zonder PSV had ik in dat verongelukte vliegtuig gezeten"

Gerald Vanenburg in 2019
Gerald Vanenburg in 2019 Foto: © Pro Shots

Gerald Vanenburg beleefde vele hoogtepunten in zijn carrière als voetballer, maar benoemt zelf ook een aantal absolute dieptepunten. Eén daarvan is de SLM-vliegtuigramp, waarbij een groot deel van het kleurrijk elftal, een ploeg van Nederlands-Surinaamse voetballers, om het leven kwam. En Vanenburg had daar zomaar bij kunnen zitten.

"Dit is voor mij sowieso heel speciaal, want ik zou meegaan. Ik mocht niet mee, want ik moest in Mexico aanwezig zijn met PSV. Anders was ik daarbij geweest. Dan had ik waarschijnlijk in dit vliegtuig gezeten. Dat maakt het speciaal, omdat je nu de mazzel hebt gehad dat je er nog bent. Maar er zaten zóveel vrienden bij..."

"Ik kwam in Mexico aan en toen zag ik dit op tv... Ik heb daar ook niet gespeeld...", gaat de voormalig voetballer verder. "Wat moet je er op zeggen? Het doet nog steeds enorm veel pijn, want het waren zoveel mensen die je kent. Ook mensen die bij mij over de vloer kwamen. Uiteindelijk heb je de mazzel dat je je in Mexico moest melden. Maar wat is mazzel, weet je..."

"Ik heb twee dieptepunten en daar is dit er één van. De ander is Robbie de Wit, die op zijn hoogtepunt een hersenbloeding kreeg. Een geweldig mens. Deze twee gebeurtenissen hebben heel erg veel impact op mij gehad", aldus Vanenburg.

Lees meer:
0 reacties