Van Osch blikt terug op PSV-tijd: "Leeft in een beschermde bubbel"

Yanick van Osch
Yanick van Osch Foto: © Pro Shots

Cambuur-keeper Yannick van Osch heeft in gesprek met het Brabants Dagblad teruggeblikt op zijn tijd bij PSV en Jong PSV.

Van Osch maakte in 2015 zijn debuut in het betaald voetbal tijdens een wedstrijd van Jong PSV tegen Achilles 29 in de Eerste Divisie. Uiteindelijk zou hij vijftig keer uitkomen voor de beloften van PSV. Later werd hij derde keeper van de hoofdmacht, maar hij kwam nooit in actie.

In 2020 vertrok de goalie naar Fortuna Sittard waar hij eerste doelman werd. Helaas voor Van Osch werd trainer Sjors Ultee ontslagen en raakte hij zijn plekje onder de lat kwijt. “Meteen na het vertrek van Sjors vroeg ik links en rechts wat dat voor mij zou betekenen. ‘Niks, we hebben vertrouwen in je,’ kreeg ik te horen. Maar een paar uur later merkte ik op de training al dat ik niet zou gaan spelen... Daarna moet je de knop toch weer omzetten. Ik kan wel gaan lopen aankloten op trainingen, maar daar heb je uiteindelijk alleen jezelf mee, hè?”

In de zomer van 2023 is Van Osch naar SC Cambuur gegaan waar hij weer eerste keeper werd. Wel merkt de doelman dat hij door al deze ervaringen als keeper is gegroeid: “Spelen bij Jong PSV is voor je ontwikkeling top, alles is geweldig geregeld. Maar je zit toch een beetje in een beschermde bubbel. Je krijgt niet echt mee hoe kritische supporters naar je kijken, hoe de media over je denken. Bij Fortuna knokte ik ineens tegen degradatie, daar stonden gewoon banen van medewerkers op de tocht, afhankelijk van hoe wij het op het veld deden. Dat is wel effe iets anders,” aldus Van Osch.

Lees meer:
0 reacties