Van Nistelrooij: "Teleurgesteld, maar realistisch dat je niet wint"

Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy Foto: © Pro Shots

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zag zijn ploeg dinsdagavond gelijkspelen tegen AS Monaco (1-1). De oefenmeester houdt een dubbel gevoel over aan het duel in de voorronde van de Champions League.

"Aan de ene kant teleurgesteld dat je 1-1 speelt, maar aan de andere kant ook realistisch naar de tweede helft waarin je merkt dat het lampje uit ging", vertelt Van Nistelrooij tegenover ESPN. "Je zag heel erg terug dat wij zaterdag nog een zware wedstrijd hebben gespeeld en zij niet. Alles bij elkaar teleurgesteld dat je niet wint, maar wel realistisch dat het een terechte uitslag was."

Over de beginfase was Van Nistelrooij niet ontzettend tevreden. "We deden te weinig met het balbezit. We hadden veel mogelijkheden om door te voetballen en tot kansen te komen, maar dat stokte de hele tijd door fouten in de passing", zo gaf hij aan. "Positioneel stond het wel goed, maar het stokte dan. De wedstrijd hadden we verder wel onder controle en maken ook een heel goede goal. Dat gaf een boost, maar in de tweede helft kwamen we heel goed weg en hebben we tot het einde moeten knokken."

"Als je ziet hoe diep ze zijn gegaan in de tweede helft... Je neemt een gelijkspel mee naar volgende week, dus het gaat om één wedstrijd en daar komt één winnaar uit. We weten hoe we gesteund zullen gaan worden en we weten ook dat iedereen goed uit de wedstrijd is gekomen. Wel met vermoeidheid, dus het wordt wel even herstellen. Maar nu gaat vol de focus op de competitiewedstrijd van zaterdag", aldus Van Nistelrooij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand