Van Nistelrooij over trainerschap: "Dat was het grote kantelpunt"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Marcel Brands trok Ruud van Nistelrooij over de streep. Dankzij de beleidsbepaler wilde Van Nistelrooij trainer worden bij PSV.

Hij vond het te vroeg. "Je bent net begonnen als trainer en zo sta je er op dat moment dan in. Dan verandert er wat in de organisatie met de komst van Brands. Een nieuw project. En dat kwam als een duveltje uit een doosje. Toen zijn de kaarten anders komen te liggen. Ik voelde dat ik onderdeel wilde uitmaken van deze nieuwe start. En ik heb het idee dat dat is gebeurd", zo vertelt hij op de persconferentie, geciteerd door de Telegraaf.

Hij had vertrouwen in Brands. "Met een andere directeur weet je dat er een nieuwe koers gevaren zal worden. Het is nu niet ondersteboven gezet, maar wel met andere accenten. Ook met de rol naar mij toe. En daar wilde ik graag deel van uitmaken. Dat was het grote kantelpunt. En laat ik voorop stellen: niets dan goeds over Toon. Maar ik kreeg een telefoontje van Marcel. En toen zat ik daarna in de wachtstand. Ik hoopte er wel op."

PSV gaat nu ook anders spelen. "Er gaan wel dingen veranderen. Bij PSV hoort de doelstelling dat je nationaal voor alle prijzen gaat. Dat vind ik gewoon." Over het financiële verschil met Ajax heeft hij het liever niet. "Ik kijk daar nooit zo naar. Ik vind het geloof dat je het kan behalen heel belangrijk. En dat geloof is er. Dat is hoe ik sport beleef, als een missie, als een emotie, als strijd, als passie. Als alles. En dat dan delen met de supporters is het ultieme. Dat is waar het om draait."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 20 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PSV 0 0 0
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
Bekijk de hele stand