Van Nistelrooij zorgde voor verbazing met vertrek: "Wisten dit niet"

Ruud van Nistelrooij voor de camera bij ESPN
Ruud van Nistelrooij voor de camera bij ESPN Foto: © Orange Pictures

Het vertrek van Ruud van Nistelrooij zorgde voor enorme verbazing bij de overige stafleden van PSV. André Ooijer geeft in het Ziggo Sport-programma Rondo aan dat er flink wat verwarring was toen Van Nistelrooij besloot op te stappen.

"Ik wist het niet, nee", vertelt Ooijer. "We zaten in de kleedkamer en toen zei hij dat hij zou stoppen. Fred Rutten en ik keken elkaar aan, want niemand wist het eigenlijk van de staf. Toen hebben wij ook meteen de knop omgezet, want het voetbal gaat gewoon door. Mede omdat je tweede wordt ga je nu de volgende ronde van de Champions League in. Dus die tweede plek was mega belangrijk."

Ook bij de spelers was er verwarring: "Er waren jongens teleurgesteld en sommige buitenlandse jongens vroegen zich af wat er allemaal gebeurde. Dat gaat soms ook langs je heen. Toen hebben we het opgepakt en zijn we doorgegaan. Als je ziet wat je allemaal hebt meegemaakt met John de Jong die wegging, topspelers verkocht, beginnende trainer. Dan kan je alleen maar respect hebben voor wat er gepresteerd is."

Toevallig hebben de twee afgelopen week contact gehad. Binnenkort staat er een ontmoeting op de planning. "Ik ga van de week een bakje koffie met hem drinken. Ik weet niet of hij nog door wil gaan, want hij doet nu in principe niks. Hij was een paar keer op reis, maar ik heb echt geen idee", aldus Ooijer.

Lees meer:
0 reacties