Van Nistelrooij wijst naar PSV-talenten: "Daarmee ben ik blij"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij werkte bij PSV met meerdere talenten die momenteel behoorlijk wat indruk maken. Onder andere Bakayoko en Saibari werden door de trainer klaargestoomd voor het eerste elftal. Eerst bij Jong PSV, daarna bij de hoofdmacht.

"Als ik dan zie hoe de eigen jeugd nu carrière maakt, denk ik: door mijn manier van trainen en spelen, ontwikkelen talenten zich. Daarmee ben ik blij. Als ik Bakayoko zie; die heb ik in de jeugd gehad, in Jong PSV, in PSV 1. Saibari. Vertessen. Gakpo", somt Van Nistelrooij op in De Volkskrant.

Voor hij als hoofdtrainer aan de slag ging, werkte hij op de Herdgang als spitsentrainer. Van Nistelrooij weet nog goed dat hij bij zijn eerste training in die rol op het veld stond met Gakpo, Vertessen en Joël Piroe. "Oefenen op de trap, in de verre hoek of in de korte hoek. Met een boog naar de verre hoek of over het standbeen in de korte hoek, door de benen van de tegenstander."

Van Nistelrooij vervolgt: "Je ziet hoe spelers daarvoor hun manier vinden, om hun trap te perfectioneren. Zij schieten die bal erin, maar ik weet hoe we aan die zaken hebben gewerkt."

Lees meer:
0 reacties