Van Nistelrooij: "Vind dat Van Gaal geweldig werk heeft geleverd"

Ruud van Nistelrooij lacht tijdens een persconferentie van PSv
Ruud van Nistelrooij lacht tijdens een persconferentie van PSv Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij heeft tijdens het WK goed contact gehouden met de Oranje-spelers van PSV. De trainer van de Eindhovenaren is van mening dat ze het goed hebben gedaan.

"Ook met de bondscoach had ik contact, ook hij was heel tevreden over de jongens en hoe ze zich hebben gemanifesteerd tijdens trainingen en in de minuten die ze hebben gemaakt. Met Cody natuurlijk als basisspeler hebben ze een geweldige bijdrage geleverd", zegt Van Nistelrooij in Voetbal International. Hij denkt dat er bij Oranje vooraf een duidelijke lijn is geweest. "Zo gaan we het doen, want dan hebben we de grootste kans om te winnen. Daar gaat het om. Daar heeft Louis van Gaal geweldig aan vastgehouden. Ik heb echt met trots naar het Nederlands elftal gekeken."

Van de kritiek heeft hij niet veel meegekregen, aangezien Van Nistelrooij het geluid tijdens wedstrijden uitzet. "Ik zet muziek op, mijn play-list en dan kijk ik de wedstrijd. Dan word ik niet afgeleid. Ik wil er voor mezelf een gevoel bij krijgen en ik ben trots op het team en de staf van Oranje. Dat is het enige dat ik heb gevoeld. Ik zag een spirit en een organisatie, geweldig. Met dat systeem en deze spelers presteerden ze het maximale. Daar is op ingezet en ik vond het geweldig om te zien. Ik heb mijn eigen interpretatie en ik laat me niet beïnvloeden."

Volgens de PSV'er is de keuze voor het systeem gebaseerd op de beschikbare spelers bij Oranje: "Je kunt het wel hebben over Nederlands voetbal en dergelijke. Ja, als je Robben als rechtsbuiten hebt, een paar goede centrale spitsen en Wesley Sneijder op tien dan laat je je team op een andere manier spelen. Nu heb ik een hele duidelijk lijn gezien. Ik vind dat Van Gaal geweldig werk heeft geleverd. Vanaf het moment dat hij het overnam, is hij gaan winnen, heeft hij zich gekwalificeerd en iets neergezet met het team en de spelers die hun ziel en zaligheid erin hebben gelegd. Daar kun je alleen maar respect voor hebben."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand