Van Nistelrooij vertrekt: "Doorn in het oog van meerdere spelers"

Een ontevreden Ruud van Nistelrooij
Een ontevreden Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij is na een aantal dagen van onrust in Eindhoven opgestapt als trainer van PSV. Jeroen Kapteijns, PSV-watcher van De Telegraaf, was als eerste op de hoogte van de strubbelingen die gaande waren in het Philips Stadion tussen de spelersgroep en de trainer. Maar dit was niet het enige struikelblok voor de inmiddels ex-PSV-trainer Van Nistelrooij.

Zo verslechterde ook de verstandhouding tussen Van Nistelrooij en zijn assistenten Fred Rutten en André Ooijer, zo weet De Telegraaf. De assistent-trainers werden nauwelijks nog bij de trainingen betrokken en ook de communicatie verliep moeizaam. "De manier waarop Van Nistelrooij omging met de assistenten was meerdere spelers een doorn in het oog."

Daar tegenover stond dat de inmiddels voormalig oefenmeester van PSV het gesprek tussen spelers en directie als pijnlijk ervoer. De spelers hadden bij de directie van PSV aangegeven Fred Rutten absoluut niet kwijt te willen. Van Nistelrooij raakte in de loop van het seizoen steeds meer geïsoleerd, mede door het vertrek van John de Jong. Ook de 'stroperige zoektocht' naar vervangers van Cody Gakpo en Noni Madueke irriteerde de oefenmeester.

Desondanks ging PSV in de tweede seizoenshelft beter presteren. Zo werd bijvoorbeeld de KNVB Beker gewonnen en wist men thuis ook met 3-0 Ajax te verslaan. Toch nam de onvrede over het functioneren van Van Nistelrooij niet af. "In een gesprek met de directie maakten bepalende spelers die onvrede kenbaar. Het bekend worden van dat gesprek ervoer Van Nistelrooij als een motie van wantrouwen", aldus Kapteijns.

PSV maakte bekend dat dinsdagavond een gesprek plaatsvond tussen Van Nistelrooij en de directie van de club. Beide partijen zouden hebben besloten om het seizoen samen af te maken en de focus op de wedstrijd van zondag tegen AZ te leggen. De hoofdrolspeler denkt er een dag later echter anders over. Van Nistelrooij voelt te weinig draagvlak binnen PSV om door te gaan. Het clubicoon houdt de eer aan zichzelf en stapt op..

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand