Van Nistelrooij stapt op: "Het zou geen lang huwelijk met PSV worden"

Ruud van Nistelrooij voor de camera bij ESPN
Ruud van Nistelrooij voor de camera bij ESPN Foto: © Orange Pictures

Ruud van Nistelrooij is niet langer de hoofdtrainer van PSV. De voormalig international van Oranje is opgestapt bij de Eindhovenaren omdat hij niet voldoende draagvlak voelde om door te gaan. Commentator Leo Driessen is verrast van het snelle besluit, maar had ook niet verwacht dat Van Nistelrooij tot in lengte van dagen bij PSV zou blijven.

"Je zag de laatste tijd wel aankomen dat het geen lang huwelijk zou worden tussen PSV en Van Nistelrooij", vertelt commentator Leo Driessen bij Voetbalpraat van ESPN. "Ik had echter wel verwacht dat het over de laatste wedstrijd heen getild zou worden. Er zat een kern van waarheid in de laatste berichten en het waren blijkbaar structurele problemen. Ruud heeft nu gewoon gezegd dat hij er mee stopt."

Ook wordt er gewezen naar de bekerfinale die PSV wist te winnen. Na afloop kwamen video's naar buiten van Van Nistelrooij die danste met een aantal spelers in de kleedkamer. Van een breuk tussen Van Nistelrooij en de spelers lijkt absoluut geen sprake. "En dat is nog niet zo lang geleden", reageert Kees Kwakman. "Maar dit speelt dus al van voor de bekerfinale."

"Daarna is die terugkoppeling geweest van de spelers richting Brands en Stewart. Daaruit is onder andere ook een conclusie getrokken door Brands en Stewart. Op zich zeggen zij geen gekke dingen. Ze zijn met iedereen gaan evalueren en met Van Nistelrooij in gesprek gegaan om die dingen te verbeteren", aldus de voormalig middenvelder.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand