Van Nistelrooij: "Sommige spelers zeiden: Ik speel niet thuis"

Ruud van Nistelrooij kende een moeilijke beginperiode bij Real Madrid. De spits begon echter fantastisch te voetballen nadat hij leerde de kritiek naast zich neer te leggen.

"Bernabeu was ook indrukwekkend omdat ik dat moest veroveren. Ik had nog geen bal geraakt en je werd bij Manchester United al ontvangen met steun. Echt 100%. Bij Real Madrid waren ze kritischer, sceptischer. Als je daar een aanname ofzo miste...", zegt Van Nistelrooij bij FC Afkicken. Ze zeiden in de kleedkamer: 'Ruud, maak je niet druk. Het is ook Zinedine Zidane overkomen.' Maar het duurde maanden. Het deed echt wat met me."

Toen sloeg het om voor de oud-PSV'er. "Maar opeens veranderde er iets in mijn hoofd en toen dacht ik ook: jullie kunnen me allemaal kapot vallen. Één ding gaat nooit meer gebeuren en dat is dat ik me ga verstoppen. Schrijf maar 60 kranten vol met dat het niets was, maar verstoppen ging ik me niet meer. Je moet schijt krijgen en toen draaide alles om", zegt de oud-spits.

In een bepaalde wedstrijd was er een moment dat het sleutelmoment bleek: hij dekte niet door waar dat wel had gemoeten. "Ik vond mezelf zo laf. Het draaide. Ik kreeg schijt voor alles. Sommige jongens zeiden gewoon: 'Ik speel niet thuis.' Uiteindelijk werden we nog kampioen. We maakten nog veel punten goed. Maar destijds was er zoveel druk en negativiteit. Gelukkig werd ik kwaad en brak ik er doorheen."

Lees meer:
0 reacties