Van Nistelrooij 'schudde zijn hoofd': "Kon toen niets meer goed doen"

Ruud van Nistelrooij is inmiddels trainer van het eerste elftal van PSV, maar was ook actief in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. Bij de Onder-19 van PSV kreeg hij te maken met Davy van den Berg, met wie de samenwerking zou uitlopen in een incident tussen beiden.

"Toen kwam hij om de hoek en toen leek het eerst heel mooi te worden", zegt Van den Berg in de aflevering van Bij Andy in de auto! "Hij zag het eerst juist wel in mij zitten. In de Onder-19 werd Van Nistelrooij mijn trainer, maar we hadden ons eerste gesprek toen ik in de Onder-17 of Onder-18 zat. We zijn in gesprek geweest en daar zei hij: 'Davy, het is twee voor twaalf. Ik zie heel veel potentie, maar dat komt er nog niet helemaal uit'."

"Hij nam dus het initiatief en dat vond ik een mooi gebaar", vertelt Van den Berg. "Toen hebben we gesproken over waar het aan zou liggen. Ik had al aangegeven dat ik bij PSV weg wilde. Ik was er een beetje klaar mee. Het had niet een specifieke reden, ik weet niet precies. Jongens kregen een contract aangeboden en ik niet. Daardoor voelde ik me misschien een beetje voor de gek gehouden."

"Van Nistelrooij nam dus het initiatief en dat vond ik een mooi gebaar."
Davy van den Berg

"Toen trok Van Nistelrooij aan de bel en dat kon ik waarderen", gaat de oud-PSV'er verder. "Toen werd hij mijn trainer in de Onder-19. Het seizoen begon heel goed en ik kwam ook weer bij het Nederlands elftal Onder-19. Er gebeurden toen wat kleine dingetjes. Ik was het een keer niet eens dat ik gewisseld werd en toen gaf ik geen hand. Dat werd uitgesproken, zand erover en weer door."

"Toen ik bij het Nederlands elftal was geweest en terugkwam, dacht ik dat ik die eerste dag niet hoefde te trainen", vervolgt Van den Berg zijn verhaal. "Dat was dus niet helemaal goed gecommuniceerd en toen was Van Nistelrooij ietwat boos. Hij vond gelijk dat we uit de hoogte deden. Ik had net toevallig al mijn spullen al thuis afgeleverd en kwam zonder schoenen op de club."

Davy van den Berg met Ruud van Nistelrooij
Davy van den Berg met Ruud van Nistelrooij Foto: © Orange Pictures

"Hij vond het niet professioneel genoeg, maar het was gewoon een miscommunicatie", gaat Van den Berg verder. "Ik wil niet alles vertellen, want dan doe ik Van Nistelrooij ook tekort. Maar door een opeenstapeling zat ik negen wedstrijden op rij op de bank. Ook de wedstrijden van mijn leven tegen FC Barcelona en Tottenham Hotspur. Later scoorde ik op de training drie lobjes en toen hoorde ik achteraf van een ploeggenoot dat hij met zijn hoofd stond te schudden. Toen wist ik dat ik helaas niets meer goed kon doen bij hem."

Na een reeks van 'incidenten' kwam het tot een tweede gesprek met Ernest Faber, Ruud van Nistelrooij en Van den Berg. "De intentie was om het goed te maken, maar ik voelde al dat het een lang verhaal zou worden. Ik nam meteen het woord en zei dat het nooit mijn intentie was om de trainer te kwetsen. Maar in mijn verhaaltje ging hij al tegen mij in. Ik zei dat ik geen spijt had en toen zei de trainer dat we niet met elkaar verder konden", aldus Van den Berg.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
zo
15/01
Fortuna Sittard
14:30
PSV
za
21/01
PSV
20:00
Vitesse
di
24/01
FC Emmen
18:45
PSV
za
28/01
PSV
16:30
Go Ahead Eagles
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand