Van Nistelrooij over vertrek: "Duidelijk te weinig steun gevoeld"

Ruud van Nistelrooij voor de camera bij ESPN
Ruud van Nistelrooij voor de camera bij ESPN Foto: © Orange Pictures

Ruud van Nistelrooij diende op 24 mei van dit jaar zijn ontslag in bij PSV. Lang wilde de trainer niks kwijt over zijn vertrek uit Eindhoven, maar in gesprek met de Volkskrant doet hij nu eenmalig zijn verhaal.

De grens was bereikt, zijn vertrek was logisch, zo vertelt Van Nistelrooij. Hij voelde te weinig vertrouwen: "Ik heb duidelijk te weinig steun gevoeld. Dat gevoel heb ik thuis besproken met Leontien en de kinderen. Gesproken met mijn broer, met een vriend, met zaakwaarnemer Rodger Linse, met mentor Guus Hiddink. Iedereen was het met me eens. Uiteindelijk kon ik niet verder, op deze manier", zegt hij.

Van Nistelrooij vervolgt: "Het mooie in de afwikkeling was een zin in het persbericht. Daar stond iets in over draagvlak. Ik zette het concept in de groepsapp van het gezin. Mijn dochter stuurde: pap, je voelt geen draagvlak omdat je steun mist. Volgens mij moet daar het woord support in, of steun. Zij begreep mij perfect", geeft hij aan.

De spelers, van wie sommigen klaagden bij de directie, verweet Van Nistelrooij niets. "Op elke werkvloer stappen mensen naar de baas. Als je dan maar onvoorwaardelijke steun krijgt van bovenaf. Zo van: schaal gewonnen, overwinterd in Europa met dertien punten. Beker gewonnen. Tweede in de competitie. Doorbouwen. We staan er beter voor dan toen we begonnen. That’s it."

Die steun kreeg hij dus niet. Boos was Van Nistelrooij niet. "Ik vond het vooral heel erg zonde. Het was in mijn ogen niet nodig geweest. Ik had door willen bouwen op het fundament dat we hadden gecreëerd."

Lees meer:
0 reacties