Van Nistelrooij verklapt grootste fout: "Het was geen goed idee"

Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij heeft in de online videoserie Overlap teruggeblikt op zijn carrière als voetballer. Hierin geeft hij ondanks de vele hoogtepunten ook aan een fout te hebben gemaatk.

Van Nistelrooy besloot in de nadagen van zijn voetballoopbaan een avontuur aan te gaan in Duitsland bij Hamburger SV. "Ik had toen niet weg moeten gaan uit Madrid. Manuel Pellegrini was onze trainer en hij kocht Karim Benzema, Kaká en Ronaldo. Er was geen plek meer voor mij. Ik accepteerde dat, ook omdat ik 33 was. Maar ik wilde mee naar het WK in 2010, dus ik besloot naar HSV te gaan. Dat besluit heb ik achteraf te snel genomen. Ook voor mijn familie was het niet het juiste moment om te gaan."

Hoewel de oud-spits van Oranje begon met twee treffers bij zijn debuut, werd het geen doorslaand succes. "Als ik dat opnieuw had mogen doen, was ik daar nooit naartoe gegaan. Het was te veel, ook voor de familie. We moesten opnieuw verhuizen. Met de club was niets mis, het waren de persoonlijke omstandigheden. We hadden toen ook net kinderen. Het was geen goed idee om hen weg te halen uit Madrid."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand