"Van Nistelrooij moet keihard optreden, de boel door elkaar schudden"

Ruud van Nistelrooij bij ESPN
Ruud van Nistelrooij bij ESPN Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij zou er goed aan doen om het nodige te veranderen bij PSV. Althans, dat is de mening van Aad de Mos. De voormalig trainer van PSV denkt niet dat de nederlaag van PSV perse te wijten is aan een complete offday, aangezien de Eindhovenaren vaker niet goed voor de dag kwamen.

"Of het een complete offday was in Leeuwarden?", opent De Mos in de podcast Twee Viertje. "Dat niet, want alle wedstrijden tot nu toe waren een offday, behalve tegen Feyenoord, maar die moesten ze ook winnen, en tegen de zogenaamde kleintjes: Volendam, Excelsior. Maar tegen Monaco was het heel slecht. Tegen de Rangers was het heel slecht."

"Tegen Monaco kwamen ze nog goed weg natuurlijk, dat Monaco niet doorgegaan is in die wedstrijd is eigenlijk een raadsel...", vervolgt de voormalig trainer. "Maar tegen Twente en Cambuur... dat zegt eigenlijk alles over de wedstrijden van PSV. Ze zijn al maanden zoekende naar een vaste speelwijze, die er totaal niet in zit. Dus dat is wel beangstigend."

De Mos kan geen lijn ontdekken in het spel van PSV. "Dat heeft ook te maken met de kwaliteiten van de spelers", gaat De Mos verder. "De manier waarop Van Nistelrooy wil spelen. Óf ze begrijpen het niet, óf het is niet goed uitgelegd, óf ze willen het niet begrijpen. Maar wat ze nou precies willen... ik kan er geen touw aan vastknopen. Ze zijn de minst voetballende ploeg van de eerste vijf."

De oud-trainer is van mening dat Van Nistelrooij veranderingen moet doorvoeren. "Ik denk dat hij nu voor zichzelf moet gaan en de boel door elkaar moet schudden, en keihard moet optreden. En misschien ook wel een andere speelwijze zal moeten hanteren een keer. Om de speler dan een keer in hun kracht te kunnen zetten. En hij moet Gutiérrez wat mij betreft opstellen", aldus De Mos.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
zo
15/01
Fortuna Sittard
14:30
PSV
za
21/01
PSV
20:00
Vitesse
di
24/01
FC Emmen
18:45
PSV
za
28/01
PSV
16:30
Go Ahead Eagles
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand