Van Nistelrooij kraakt beeldvorming: "Zijn ook dingen goed gegaan"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij heeft teruggeblikt op zijn periode als trainer van PSV. Hij vindt dat er een verkeerd beeld van is ontstaan, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De werkloze trainer denkt dat er ook iets mis is gegaan in de beeldvorming ten opzichte van PSV. "De beeldvorming bij het grote publiek is, denk ik: vorig seizoen is alles misgegaan en nu heeft PSV een glorieus seizoen. Maar er zijn ook dingen goed gegaan vorig jaar. Er zijn toen ook zaken in gang gezet. Jongens uit eigen jeugd zoals Bakayoko, Saibari kregen de kans. Xavi Simons kwam en ontwikkelde zich geweldig."

Ook vindt hij dat hij vorig seizoen te weinig met zijn verhaal naar buiten is getreden. "Daarmee bedoel ik: het verhaal van waar we mee bezig waren met het elftal, 'het proces', met ook de moeilijkheid van je twee beste spelers verkocht zien worden in de winterstop. Zonder Cody Gakpo en Noni Madueke werden we desondanks nog tweede en bleef PSV een reeks van twintig duels ongeslagen."

Ook ander commentaar op het vorige seizoen is hij het niet mee eens. "Je hoort als kritiek ook: 'het ontbrak vorig jaar een beetje aan een identiteit in het spel.' Terwijl we na de winterstop al wel kozen voor - bijvoorbeeld - Jordan Teze als back aan de binnenkant, wat nu een kenmerk is in het spel van PSV. Ik dacht: ik hoef zoiets niet zelf te zeggen, dat wordt door pers en publiek wel gezien. Maar je moet dat wél zelf uitdragen, mensen daarin meenemen. Is een leerles voor mij bij een volgende club", aldus het PSV-icoon.

Lees meer:
0 reacties