Van Nistelrooij gesteund: "Bosz mocht naar hartenlust investeren"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

PSV eindigde vorig seizoen als tweede onder Ruud van Nistelrooij. Volgens Wim Kieft heeft de oud-aanvaller te weinig credits gekregen voor zijn prestaties met PSV. Dat komt mede doordat zijn opvolger Peter Bosz momenteel op de eerste plaats staat.

"Bij PSV heerst tevredenheid. De club is koploper van de Eredivisie en overwintert in de Champions League. Maar het is allemaal toevallig zover gekomen. Technisch directeur Earnest Stewart staat overal te glimmen met algemeen directeur Marcel Brands op de achtergrond", schrijft hij in De Telegraaf.

Van Nistelrooij stapte afgelopen seizoen één wedstrijd voor het einde op. "Een deel van de spelersgroep was gefrustreerd en stapte naar Brands en Stewart. In plaats van ze direct weg te sturen, bood het duo een luisterend oor. Terwijl vanuit de staf rond Van Nistelrooij ook zonder consequenties gelekt kon worden naar de twee clubdirecteuren. Wie zo in de steek wordt gelaten, kan maar één ding doen: opstappen."

Kieft looft die beslissing van de trainer. "Van Nistelrooij had de persoonlijkheid om de daad bij het woord te voegen. Zo werd de weg vrijgemaakt voor Bosz. Hij mocht naar hartenlust investeren waar Van Nistelrooij z’n twee beste spelers (Cody Gakpo en Noni Madueke) in de winterstop zag vertrekken. De titelrace hield hij niet vol, maar het is knap dat Van Nistelrooy de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker won en tweede werd met PSV."

Lees meer:
0 reacties