Van Nistelrooij geeft update: "Verwachten geen grote schade bij hem"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij is verheugd dat zijn ploeg geloof is blijven houden na een mindere periode. PSV won zondagmiddag met 4-3 van Feyenoord en de trainer van de Eindhovenaren zag dat zijn team zich goed aan het plan had gehouden.

"Ik vond dat we goed begonnen", zegt Van Nistelrooij tegen ESPN. "Er moest wel wat omgezet worden in de opstelling, maar ondanks die fout waar de goal uitkwam begonnen we vandaag wel sterk. Die omzetting moest ik doen omdat het middenveld van Feyenoord anders stond. Maar we wilden ons van tevoren koppelen aan wat zij op dat middenveld zouden doen."

PSV zat de laatste weken in een kleine vormdip. Van Nistelrooij vindt dat bij dit duel de intenties niet anders waren dan normaal. "De intentie die we hadden heb ik ook de laatste weken gezien. En dat is logisch omdat ik een trainer ben die een plan maakt en zich daar tijdens trainingen op voorbereid. Zo zag je de laatste wedstrijden dat de intenties wel goed waren, maar dat het er niet helemaal uitkomt. En het is goed dat we daaraan zijn blijven vasthouden."

Armando Obispo was de absolute matchwinner tegen Feyenoord. De verdediger maakte de winnende goal, maar door een botsing met Feyenoorder Marcus Pedersen was Obispo even buiten bewustzijn. Volgens Van Nistelrooij is de verdediger van PSV inmiddels weer de oude. "Hij weet zelf weer dat hij de winnende heeft gescoord ja. Hij is goed door alle testen gekomen gelukkig, dus we verwachten geen grote schade bij hem."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand