Van Nistelrooij: "Gaandeweg merk je dat mensen dat moeilijk vinden"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij was vorig seizoen trainer van PSV, maar binnen de staf was niet iedereen het met elkaar eens. De oefenmeester had de nodige discussies met assistenten Fred Rutten en André Ooijer.

"Fred is natuurlijk altijd hoofdtrainer geweest. Ik kan me voorstellen dat hij soms dacht: wat is die Ruud allemaal aan het doen?", vertelt Van Nistelrooij in gesprek met De Volkskrant. "Hoe ik het wilde, was een voldongen feit. Opstelling, manier van spelen. Ik wilde alleen nog mijn hoofdlijn volgen. De rest doet mee of niet. Gaandeweg merk je dat mensen dat moeilijk vinden. En dat snap ik, achteraf."

"Frictie in de staf is ook helemaal niet erg. Iedereen bleef alles geven. Ik luisterde ook naar Rutten en André Ooijer. Als suggesties goed waren, nam ik ze over. Ik heb zoveel gehad aan de ervaring en expertise van Fred", vervolgt de trainer, die in mei opstapte. In de zomer vertrokken ook beide assistenten uit Eindhoven.

"André gaf ook in de media aan dat hij stopte vanwege persoonlijke omstandigheden. Hij deed de spelhervattingen en daaruit hebben we geweldig veel rendement gehaald. In bepaalde onderdelen van trainingen raakte hij een snaar bij spelers. Rutten zei na die wedstrijd tegen AZ dat hij zich het hele jaar hoofdtrainer heeft gevoeld. Dat was eerlijk. Ik snap dat Fred het als moeilijk heeft ervaren, dat anderen zich niet zo erkend voelden als dat ze hoopten."

Lees meer:
0 reacties