Van Nistelrooij: "Dominant spelen, maar er gaat wel wat veranderen"

Ruud van Nistelrooij bij De Herdgang
Ruud van Nistelrooij bij De Herdgang Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij is maandag dan toch echt begonnen als zijn eerste klus als hoofdtrainer in de Eredivisie. Met PSV wil de geboren Brabander dominant voetbal spelen, maar de voormalig topscorer weet ook waar het pijnpunt van het afgelopen seizoen lag.

PSV kreeg namelijk het afgelopen seizoen maar liefst 44 doelpunten tegen in de Eredivisie. Veel te veel voor een ploeg die om de titel mee wil strijden, zo ziet ook Marco Timmer van Voetbal International. Onder Roger Schmidt was het spel zonder bal vaak nog belangrijker dan het spel met bal. Het druk zetten op de helft van de tegenstander vergde veel van het hele team.

"Bij PSV willen we dominant voetbal spelen, de bal hebben en de tegenstander onder druk zetten. Ik heb vorig seizoen wel veel wedstrijden gezien van PSV, maar het gaat wel wat veranderen. We zullen bijvoorbeeld iets meer investeren in de opbouw. De keuze om vooruit te gaan, zal wat meer uitgesteld kunnen worden tot het moment echt daar is", gaf Van Nistelrooij zelf aan op de persconferentie.

Volgens Timmer betekent dit dat het geduldiger en realistischer wordt. Althans, in de ogen van Van Nistelrooij. Dit moet ook zorgen voor defensieve rust bij balverlies. PSV gaat genoeg mensen achter de bal houden, waardoor de organisatie goed zal staan. Van Nistelrooij deed dit ook zo bij Jong PSV en kreeg daar de minste directe aanvallen van de competitie te verwerken.

Mocht dit Van Nistelrooij ook bij PSV lukken, dan zet de nieuwbakken hoofdtrainer een grote stap in het verminderen van het aantal tegentreffers. De personele veranderingen in de achterhoede en in de goal zal hierbij moeten helpen. Van Nistelrooij weet als geen ander dat weinig tegentreffers de basis voor succes is.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 20 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PSV 0 0 0
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
Bekijk de hele stand