Van Nistelrooij: "Dingen beter invullen, vooral verdedigend"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Tijdens de persconferentie aan de vooravond van het uitduel van PSV tegen FC Zürich, kijkt Ruud van Nistelrooij ook nog even terug op de blamage van PSV bij SC Cambuur. De trainer is blij dat zijn ploeg direct de kans weer krijgt om wat recht te zetten.

"Ja, dat is wel lekker", zo legt Van Nistelrooij uit. "Die heeft wel pijn gedaan, en nu hebben we de kans om een beter PSV te laten zien. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Nou, je bent prof. Het hoort erbij dat je tegen een zeperd op kan lopen. Het mag niet gebeuren, maar het komt toch voor, en dan moet je toch weer door. Dingen beter invullen, vooral verdedigend. We krijgen te veel doelpunten tegen. We willen ook meer kansen creëren. Ons doel is het oppakken van de vorm die we tot recent hebben laten zien."

Van Nistelrooij ziet de wanprestatie in Friesland als incident. "Zoals ik ze ken, hebben ze tot die wedstrijd altijd inzet geleverd", zegt Van Nistelrooij tegen Voetbal International. "Morgen wordt een wedstrijd op zich: hun resultaten tot dusver tellen niet mee, de onze ook niet. Ik zie het niet makkelijk in. We kunnen sowieso nooit een tegenstander onderschatten, maar we moeten hier wel winnen."

Van Nistelrooij weet wat er moet gebeuren om FC Zürich te verslaan. "Als je niet goed aan de wedstrijd begint, niet de energie erin legt, dan is het net wat minder. Dan heb je nog wel mogelijkheden om gelijk te komen, maar het was te weinig. Dan moeten we nu reageren, deze wedstrijd is een uitgelezen mogelijkheid. Maar we moeten het wel laten zien.'

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
zo
15/01
Fortuna Sittard
14:30
PSV
za
21/01
PSV
20:00
Vitesse
di
24/01
FC Emmen
18:45
PSV
za
28/01
PSV
16:30
Go Ahead Eagles
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand