Van Nistelrooij blikt terug: "Dat was te veel, ik was kapot"

Ruud van Nistelrooij in het Philips Stadion
Ruud van Nistelrooij in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij stopte in mei als trainer van PSV. Eerder had de oefenmeester al een moeilijke periode, zo vertelt hij in gesprek met De Volkskrant. Dat was na het vertrek van technisch manager John de Jong.

"Er was een moment dat ik het zwaar vond. Ik moest zoveel doen. John de Jong was opgestapt als technisch directeur. De td is de belangrijkste persoon in een voetbalclub. Veel belangrijker dan de trainer. Een td is verantwoordelijk voor de selectie, die zorgt dat er kwaliteit op het veld staat volgens een bepaald idee."

Van Nistelrooij vervolgt: "Hij verzamelt niet tien losse goede spelers, maar tien spelers die heel goed samen kunnen voetballen. Een td stelt de ondersteunende staf aan en stuurt 25 man aan."Die taken kreeg de hoofdtrainer er allemaal bij na het vertrek van De Jong. Het was eigenlijk te zwaar, stelt de clubloze oefenmeester nu.

"Als je dat als trainer allemaal moet doen, plus je spelers, je wedstrijdprogramma, media en directie, plus een doorkijkje naar volgend seizoen; dat was gewoon te veel. Ik was kapot, rond februari. Ik moest het anders organiseren, met prioriteit op de spelersgroep. En Stewart begon in maart."

Lees meer:
0 reacties