Van Nistelrooij: "Ben heel blij dat Peter Bosz het geweldig doet"

Ruud van Nistelrooij in het Mandemakers Stadion
Ruud van Nistelrooij in het Mandemakers Stadion Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij stapte in mei op bij PSV. De clubloze trainer volgt zijn oude club nog op de voet en is blij dat het zo goed gaat onder zijn opvolger Peter Bosz. De ploeg is door in de Champions League en is nog foutloos in de competitie.

"Ik had graag die stappen met PSV willen meemaken. Maar ik ben heel trots op wat we hebben bereikt. En ik ben gewoon blij dat Peter het geweldig doet, dat hij heeft kunnen doorbouwen op het fundament, met de aankopen", vertelt Van Nistelrooij in De Volkskrant. "Ik was al in een traject over nieuwe spelers. In maart, april is met Stewart al gesproken over Dest, Lang en Pepi. Peter levert fantastisch werk, met honderd procent resultaat."

Omdat Bosz het zo goed doet, worden de prestaties van Van Nistelrooij vergeten. "In de auto luisterde ik een keer naar de radio. Maurice Steijn moest weg bij Ajax. Dat ging dan zo in een analyse: ‘Zoals we bij PSV zien, met Peter Bosz, is er eindelijk een goede trainer.’ Dat doet pijn. Dan denk je: wat wordt hier nu eigenlijk gezegd? Wordt daarover nagedacht?"

Hij vervolgt: "Weten ze überhaupt wat het verhaal van ons seizoen was, hoe daar is gepresteerd, hoe talenten en het team zich hebben ontwikkeld, voor hoeveel er is verkocht, in welke omstandigheden is gewerkt? Er wordt zo iets hards gezegd, zonder context, terwijl ik langs een mooi weiland met koeien rijd. Dan denk ik: wauw, what the fack", besluit Van Nistelrooij.

Lees meer:
0 reacties