Van Marwijk over Oranje-dissonant: "Hij zal de druk voelen"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk Foto: © Pro Shots

Bert van Marwijk begrijpt dat oud PSV'er Memphis Depay nog altijd de eerste spits van Oranje is. In het programma L1 Sportzomer laat Van Marwijk zich lovend uit over Depay.

"Dat er discussie ontstaat is logisch. Belangrijk is hoe de coach er mee omgaat en zich niet van zijn stuk laat brengen daarin. Koeman laat Memphis staan, maakt dus een duidelijke keuze en dat is goed. Iemand laten staan getuigt van een idee en standvastigheid", spreekt Van Marwijk zijn steun uit richting Ronald Koeman.

Koeman gaf al aan dat Memphis in de basis zal staan. Nederland zal hem met een vergrootglas volgen. "Hij zal de druk ongetwijfeld voelen, maar ik denk dat hij dat op een goede manier gaat gebruiken omdat hij weet dat hij zich moet laten zien", voorspelt Van Marwijk.

Van Marwijk denkt niet dat het makkelijk gaat worden tegen Oostenrijk. "Zij spelen het bekende Vollgass-fussball, met heel veel energie. Met die intensiteit en dat fysieke spel moet je als tegenstander omgaan. Met name op het middenveld zal de handelingssnelheid hoog moeten zijn, om daar onderuit te kunnen spelen. Ik weet niet of wij dat op dit moment goed kunnen. Ik denk dat je in dit soort wedstrijden het ontbreken van Frenkie de Jong extra gaat voelen."

Lees meer:
0 reacties