Van Hooijdonk noemt vervanger Xavi Simons: "Rammelt aan de deur"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart vinden dat Donyell Malen in Oranje weleens mag gaan spelen in plaats van Xavi Simons. Beide analisten zijn van mening dat Simons de laatste paar wedstrijden voor het Nederlands Elftal te weinig heeft laten zien.

Bij NOS Studio Voetbal geeft het duo aan dat Malen met zijn diepte iets extra's toevoegt. Van Hooijdonk geeft aan dat hij wel een fan van Simons is, maar dat hij ook ziet dat hij in Oranje. "Hij heeft al een aardige reeks wedstrijden gehad waarin hij niet datgene laat zien wat hij bij zijn clubs altijd heeft gedaan. Als je er niemand achter hebt, is er geen probleem. Maar als Malen aan de deur aan het rammelen is, dan kun je als coach in de verleiding komen om die keuze te maken. En dan heb je een goede speler met veel potentie op de bank zitten."

Van der Vaart denkt dat de diepte van Malen het Nederlands Elftal kan helpen. "Je kon echt zien dat die Schotten speelden helemaal tegen de middenlijn aan. Elke bal eroverheen was gevaarlijk, maar dan moet je wel lopen. En ook een paar keer lopen om het lopen, ook al krijg je hem dan niet. Dan moet de tegenstander automatisch terug, en Malen kan dat wel erg goed," aldus de analist

Lees meer:
0 reacties