Van Hanegem ziet 'kleuterklas' tegen PSV: "Echt verschrikkelijk"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem heeft geen goed woord over voor het optreden van AZ tegen PSV. De ploeg uit Alkmaar ging met 5-1 onderuit in Eindhoven. De Kromme vindt de talenten van AZ arrogant.

"Ik was zaterdag in het stadion bij PSV - AZ. AZ is echt verschrikkelijk, dat is gewoon een kleuterklas", zegt Van Hanegem in het Ziggo Sport-programma Rondo. "Als je ernaar kijkt, denk je: 'Dat bestaat niet." Volgens hem is een aantal jeugdspelers iets te veel opgehemeld na het internationale succes. "Er lopen een heleboel van die jonge jongens rond, die al overal gespeeld hebben. Ze zijn naar Buenos Aires geweest en ze denken meteen dat van alles zijn."

Het jeugdelftal van AZ plaatste zich afgelopen seizoen voor de finale in de wereldbeker voor spelers onder de 20 jaar, door de Youth League te winnen. Dat heeft er volgens Van Hanegem voor gezorgd dat ze arrogant zijn geworden. "Dat zie je in het veld gebeuren. Als een oudere speler wat zegt, doen ze daar niets mee. Pak zo'n speler bij zijn oren. Het is echt verschrikkelijk zoals ze erbij lopen."

Lees meer:
0 reacties