Van Hanegem eerlijk: "Niet verwacht dat PSV bovenaan zou staan"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Pro Shots

PSV staat halverwege het seizoen bovenaan in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben één punt voorsprong op naaste achtervolger Ajax en mogen zich dus de winterkampioen noemen.

"Dat had ik niet verwacht, eerlijk is eerlijk", reageert Willem van Hanegem bij ESPN. "Als je bovenaan staat of je wordt kampioen, dan verdien je het toch. Of we er nu vrolijk van worden of niet. Maar ik kan niet zo vrolijk worden van die trainer", doelt De Kromme op Roger Schmidt.

"Hij heeft altijd een of andere verhalen...", vervolgt Van Hanegem. "Hij zei: we spelen hetzelfde als vorig jaar. Maar ze spelen totaal anders, misschien heeft hij dat niet in de gaten. Dat is misschien de mazzel."

De oud-international ziet dat ondanks de koppositie doelman Joël Drommel de nodige kritiek krijgt. "Hij krijgt nu natuurlijk elke keer dat gezanik en gezeur. Hij moet maar leren daartegen te kunnen. Dan is hij er snel overheen hoor. Het is niet zo dat hij een aantal jaren geweldig heeft gekeept en er nu helemaal niets meer van kan. Dat is flauwekul."

"Maar we hebben wel heel veel slechte keepers", meent Van Hanegem. "En we hebben ook heel veel mensen die er een slechte kijk op hebben. Want die keeper die nu bij FC Twente zit (Lars Unnerstall, red.), dat is toch een hele goede keeper. Ik heb ook geen verstand van keepen, maar ik wist wel dat hij een goede keeper was. FC Twente heeft wat centen opgestreken en ze hebben een goede keeper."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand