Van Ginkel vs oud-wereldkampioen: "Hij staat al een uur te oefenen"

Marco van Ginkel op De Herdgang
Marco van Ginkel op De Herdgang Foto: © Pro Shots

Woensdagmiddag nam Team PSV het op tegen Team Michael van Gerwen. De voetballers, met in de ploeg Joey Veerman, Joël Drommel, Guus Til, Mauro Júnior, Philipp Max, Kjell Peersman en elf PSV-fans, namen het in een wedstrijd darten op tegen het team van 'Mighty Mike', wie een goede vriend is van Marco van Ginkel. "Of ik tips voor Marco heb? Tsja, ik weet niet of we zo veel tijd hebben?"

Van Gerwen en Van Ginkel kennen elkaar sinds 2016, toen Van Ginkel voor het eerst naar PSV kwam. Toen hij na zijn verhuurperiodes terugkeerde naar Chelsea, appte Van Gerwen de middenvelder. "Hij was een paar keer verhuurd dus de laatste keer appte ik hem: 'Gewoon naar PSV komen'", vertelt Van Gerwen aan het Algemeen Dagblad. "Hij heeft een mooie carrière en als hij daar nog jaren aan vast plakt, wil ik dat hij dat bij PSV doet."

De voormalig wereldkampioen darts is zelf immers al van jongs af aan een groot fan van PSV. "Je gaat als klein mannetje met je vader mee en dan krijg je het vanzelf met de paplepel ingegoten. Toen de Phoxy-club geïntroduceerd werd, werd ik meteen lid."

Wanneer ik weer een PSV-wedstrijd ga bezoeken? Het liefst als ik weet dat ze veel gaan scoren. Tegen Ajax ofzo..."
Michael van Gerwen

De vriendschap komt ook voort uit het feit dat Van Ginkel op zijn beurt weer een groot dartsfan is. In 2017 bezocht hij samen met Davy Pröpper de WK-wedstrijd van Van Gerwen tegen Gerwyn Price in het Alexandra Palace. "Dat was top", reageert Van Ginkel. "Toen ik kleiner was keek ik naar Raymond van Barneveld en Phil Taylor en tijdens het WK kijk ik wel elke wedstrijd van Michael."

Van Ginkel gooide bij PSV ook regelmatig een pijltje richting het bord. Samen met Pröpper, Jorrit Hendrix en Jeroen Zoet. "Het is geen dagelijkse kost, maar een beetje mikken lukt wel", gaat Van Ginkel verder. "Het is dan de vraag of het de 5, 20 of 1 wordt. Ik ben niet erg stabiel. Maar ja, Michael heeft hier ook net eerst een uur in staan gooien hè."

Michael van Gerwen in het Philips Stadion
Michael van Gerwen in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Naast darten spelen beide teams ook dartsvoetbal. Dit laat Van Gerwen echter aan zich voorbij gaan. "Dan scheur ik hier ter plekke m’n enkelbanden af vlak voor het WK", lacht Van Gerwen. "Ik heb vroeger bij Boxtel gevoetbald, maar dat was niet mijn tak van sport. Verplicht trainen, daar was ik ook niet voor gemaakt. Dus ja, ik kan Marco tips geven voor darten en Marco mij voor voetballen, maar ik verwacht niet dat ik daarna ineens goed kan voetballen."

"Ieder z’n ding", reageert Van Ginkel, die hoopt op de wereldtitel voor Van Gerwen. De darter hoopt zelf op een kampioenschap van PSV. "Als de rest doorgaat met waar ze goed in zijn, namelijk punten verliezen, dan komt het goed. Wanneer ik weer een wedstrijd kan bezoeken? Geen idee... Het liefst als ik weet dat ze veel gaan scoren. Tegen Ajax ofzo...", besluiten de vrienden lachend.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand