"Van Ginkel en ik vergisten ons, waren pas in de rust bij het stadion"

Marco van Ginkel
Marco van Ginkel Foto: © Pro Shots

Davy Pröpper verbaasde alle PSV-supporters door afgelopen winter zijn voetbalpensioen aan te kondigen. Broer Robin beleefde een mooi seizoen met FC Twente en werd vierde in de Eredivisie. De centrale verdediger geeft aan zijn broer altijd als voorbeeld te hebben gezien.

"Dave is altijd mijn voorbeeld geweest", vertelt Robin Pröpper in ELF Magazine. "Bij Dave kon ik zien wat er per stap bij kwam kijken als ik ook profvoetballer wilde worden. En wat ik ervoor moest doen en laten. In de jeugd bij Vitesse werd hij 's ochtends met een busje opgehaald en 's avonds teruggebracht. Dan dacht ik: laat mij nog maar met vrienden voetballen, haha."

"Hoewel ik kon afkijken bij Dave, heb ik mijn eigen pad gevolgd", gaat Pröpper verder. "Ook omdat Dave gewoonweg veel meer kwaliteiten had. Ja, ik was heel trots toen hij Oranje haalde. En ook toen hij bijvoorbeeld in de Champions League voor PSV scoorde tegen CSKA Moskou en bij Brighton & Hove Albion wekelijks in de Premier League speelde."

"In zijn tijd in Engeland ben ik een paar keer met kerst op bezoek gegaan", herinnert Pröpper zich. "Dan speelde hij vier, vijf wedstrijden binnen twee weken. Chelsea-uit staat me nog bij. Ik was daar met onder anderen Marco van Ginkel en we vergisten ons in de tijd, een uurtje tijdsverschil met Nederland. We kwamen in de rust bij het stadion, haha."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 20 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PSV 0 0 0
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
Bekijk de hele stand