Van Gangelen herinnert: "PSV-fans waren helemaal dronken van geluk"

Jan Joost van Gangelen lacht met Marciano Vink en Kees Kwakman
Jan Joost van Gangelen lacht met Marciano Vink en Kees Kwakman Foto: © Orange Pictures

Jan Joost van Gangelen heeft als voetbalverslaggever al veel meegemaakt in zijn loopbaan. Het meest zinderende moment van zijn carrière blijft toch het kampioenschap van PSV in 2007. AZ, Ajax en de Eindhovenaren streden alle drie op de laatste speeldag om het kampioenschap. AZ had de beste papieren, maar PSV werd kampioen.

Van Gangelen werd destijds door zijn werkgever naar Rotterdam gestuurd, waar AZ speelde tegen Excelsior. "AZ stond op pole position. Van Gaal was toen de trainer", begint Van Gangelen bij De Oranjewinter. "Ze hoefden op bezoek bij Excelsior alleen maar te winnen."

De presentator van ESPN vervolgt: "Andere kandidaten waren PSV en Ajax. Toen zeiden ze tegen mij: Jan Joost, we sturen jou naar Woudestein, maar ze gaven me wel zo’n Tour de France-motor mee. Indien het fout zou gaan, kon ik eventueel nog schakelen."

Toen Van Gangelen bij het stadion kwam, had hij nooit gedacht dat AZ de titel zou verspelen. "Van Gaal was heel relaxed eigenlijk. Het leek er echt op dat hij het met twee vingers in de neus ging doen. Maar ze kregen meteen een rode kaart, kwamen achter te staan en dreigden dus te verliezen." AZ verloor uiteindelijk met 3-2.

"En uiteindelijk werd PSV het op één doelpunt tegen Vitesse. Toen moest ik als een malloot op die motor van Rotterdam naar Eindhoven. Omdat ze er helemaal geen rekening mee hadden gehouden, ontstond daar het spontaanste feest dat ik ooit heb gezien. Mensen waren helemaal dronken van geluk. Vooral omdat het niet verwacht was én drie teams op één dag allemaal eventjes kampioen zijn geweest", aldus Van Gangelen.

Lees meer:
0 reacties