Van Gaal: "Veerman niet gebeld om te zeggen dat hij niet gekozen is"

Joey Veerman
Joey Veerman Foto: © Pro Shots

Louis van Gaal nam Joey Veerman voor het eerst op in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar nam de Volendammer niet op in de definitieve selectie. De bondscoach heeft de PSV'er ook niet gebeld om aan te geven dat hij niet is geselecteerd en dat heeft volgens de bondscoach een reden.

"De keepers worden gebeld door Frans Hoek, alle andere spelers doe ik", legt Van Gaal uit aan tafel bij Humberto. "Maar ik bel niet de spelers die er nog niet bij zijn geweest. Joey Veerman heb ik bijvoorbeeld willen stimuleren om ervoor te zorgen dat hij misschien geselecteerd zou worden. Maar ik heb hem niet gebeld om te zeggen dat hij niet gekozen is. Hij zat er nog nooit bij. Ryan Gravenberch heb ik ook niet gebeld, want die zat de vorige keer ook bij Jong Oranje.

De afvallers die zijn gebeld weten volgens Van Gaal waarom ze niet zijn geselecteerd en wat ze moeten doen om er weer bij te komen. "Ja, dat leg ik dus uit. Alle spelers die al een keer geselecteerd zijn, bel ik op via FaceTime. Ik kan ze recht in de ogen kijken. Dan zeg ik waarom ze niet geselecteerd zijn. Dan zeg ik ook altijd: 'Het is nog geen ramp, je moet leveren'", aldus Van Gaal

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand