Van der Wallen gedijt in anonimiteit: "Je schiet er niets mee op"

Philips Stadion
Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Lange tijd was slechts in kleine kring bekend dat Robert van der Wallen een goudmijn bezat in de vorm van Brand Loyalty. Deze ondernemening verzorgt spaaracties met bijvoorbeeld voetbalplaatjes of wijnglazen voor supermarkten. In 2013 kwam Van der Wallen uit de anonimiteit nadat een Amerikaans bedrijf 950 miljoen voor zijn onderneming betaalde. Tegenwoordig is Van der Wallen vooral bekend als president commissaris van zijn geliefde PSV.

De afgelopen week werd de naam van Van der Wallen veelvuldig genoemd vanwege het ontslag van John de Jong bij PSV. Dit ontslag zou veroorzaakt zijn doordat de nadrukkelije wens van de raad van commissarissen om Cody Gakpo of Ibrahim Sangaré te verkopen, door John de Jong was genegeerd.

Van der Wallen ziet zichzelf niet graag terug in de media. "Je wordt opeens gevraagd voor het programma van Humberto Tan", zo zei hij ooit, toen hij bekend werd. "Het blad Quote wil een interview met je. Ik hou dat zoveel mogelijk af. Je schiet er niets mee op.” Van der Wallen komt echter regelmatig in de societyrubrieken voor, bijvoorbeeld als voorzitter van Spieren voor Spieren.

Zakenblad Quote schat de rijkdom van de Brabander nu op 1,1 miljard euro, zo weet De Telegraaf. Hij bezit ook een 35 meter lang motorjacht, de My Loyalty, met een kostprijs van 35 miljoen euro. Verder is hij ook de eigenaar van een Bombarier Challenger-privévliegtuig.

Van der Wallen begon in 1995 in Hongkong met zijn bedrijf in spaaracties met een startkapitaal van een ton in guldens. Enkele jaren later keerde hij terug naar Nederland en begon in Den Bosch met zijn voetbalplaatjes en spaaracties. Zo wist hij eens bij een spaaractie 18 miljoen wijnglazen weg te zetten bij Albert Heijn. Supermarkten profiteerden van de hogere omzet en Brand Loyalty liep binnen dankzij bonussen en winst op producten. Na de verkoop van het bedrijf, bleef Van der Wallen tot 2017 bij het bedrijf betrokken.

De ondernemer investeerde ook in de golfbaan Bernardus, vlak bij zijn woonplaats. De verwachting van Van der Wallen is echter niet dat hij hier ook geld mee gaat verdienen. Hij stak ongeveer 50 miljoen euro in de golfbaan.

Cody Gakpo juicht na zijn doelpunt tegen Polen

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

Interlands! Het Nederlands elftal speelt zondagavond de Nations League-wedstrijd tegen België. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Oranje. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand